Σελίδες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

'Οταν ο αθλητισμός ...ΕΝΩΝΕΙ!!! : Τουρνουά ποδοσφαίρου στην μνήμη των 13ων αδικοχαμένων ηρώων στο Μαρι


Ο αθλητισμός για ακόμα μία φορά έδειξε  πως μπορεί να προάγει τις υπέρτατες αξίες και να ενώσει ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές.

Στο γήπεδο Γερμασόγειας διεξήχθη χθες 25 Νοεμβρίου τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο αφιερώθηκε στην μνήμη των13ων ηρώων που άδικα έχασαν την ζωή τους στη φονική έκρηξη του Μαρί, την 11η Ιουλίου το 2011. Η οποία ,αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έπληξαν τη χώρα μας μετά το 1974.







Ενάμιση χρόνο μετά, και η πολιτεία εξακολουθεί να αφήνει αδικαίωτες τις 13 οικογένειες που βύθισε στο πένθος. Η χωρίς αιτία και αφορμή έκρηξη της 11ης Ιουλίου θα σημαδεύει για πάντα τις ζωές μας που θα συνεχίσουν να αναζητούν απαντήσεις, λογικές εξηγήσεις και δικαίωση.

Για το τουρνουά αυτό επισκέφθηκε την Κύπρο μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκη Ομήρου η Ποδοσφαιρική Ομάδα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου (Ε.Α.Υ.Ν.Δ) οι οποίοι αγωνίσθηκαν με την Ποδοσφαιρική Ομάδα της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, της Αστυνομίας Κύπρου και του Δήμου Γερμασόγειας.


Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Αντρουλλάκης έδωσε μετάλλια στις στην οικογένειες των 13ων ηρώων προς ένδειξη συμπαράστασης και τιμής. Ο οποίος δήλωσε ότι: 




 ''Το συμβάν αυτό δεν συγκλόνισε μόνο την Κύπρο αλλά και ολόκληρο τον Ελληνισμό. Επίσης ευχήθηκε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά τέτοιο τραγικό γεγονός.''


Ο αθλητισμός απέδειξε πολλές φορες ότι αποτελεί ασπίδα προστασίας εναντίον της μάστιγας των ναρκωτικών, του καπνίσματος και άλλων κακών συνηθειών που απειλούν την κοινωνία μας καθώς και τροπος συμπαράστασης, αγάπης και φιλίας.




Πρέπει να πεισθούμε ότι η αθλητική ενασχόληση είναι μια ψυχαγωγία που μόνο καλά μπορεί να αποφέρει. Όπως έλεγαν και οι φιλόσοφοι πρόγονοι μας ''νους υγιής εν σώματι υγιεί''.