Σελίδες

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ραίσα Παναγιώτου-Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής





Κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει ότι η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά, θεαματικά αλλά και απαιτητικά -όπως θα δούμε στη συνέχεια- αθλήματα. Συνδυάζει ταυτόχρονα χάρη, ευλυγισία, δύναμη και ισορροπία.

Η Ραίσα Παναγιώτου παρασύρθηκε από πολύ μικρή στην μαγεία της Ρυθμικής Γυμναστικής, αφού ξεκίνησε να αθλείται από την ηλικία των 5. Η προπονήτρια της πολύ σύντομα ανακάλυψε το ταλέντο της και έτσι μπήκε στα βαθιά από νωρίς. Στην ηλικία των 7 ετών άρχισε να προπονείται καθημερινά 5 ώρες την ημέρα αφού η φύση του συγκεκριμένου αθλήματος είναι πολύ απαιτητική.




Όπως μας είπε και η ίδια ''οι στερήσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πρωταθλητισμού''. Για να πετύχεις χρειάζονται θυσίες και πολλή σκληρή δουλειά. Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν μετάνιωσε την ενασχόληση της με την Ρυθμική αφού μέσα από τον πρωταθλητισμό ενδυναμώνεις και ολοκληρώνεις το χαρακτήρα σου. Γίνεσαι συνεπείς, υπομονετικός και μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις με ψυχραιμία τις δυσκολίες που συναντάς.

Σε ερώτηση αν μπορούν να δημιουργηθούν φιλίες μέσα σε ένα τόσο ''έντονο περιβάλλον'', η Ραίσα μας διαβεβαιώνει ότι παρόλο που ο ανταγωνισμός και η ζήλια είναι εμφανή διατηρεί φιλίες με άλλες αθλήτριες ακόμα και σήμερα.

Όσο για τις διάφορες δυσκολίες που συναντούν οι αθλητές η Ραίσα τόνισε τα τεράστια οικονομικά έξοδα. ''Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα Ολυμπιακό Άθλημα με μεγάλα έξοδα. Δυστυχώς το κράτος δεν παρέχει την στήριξη που χρειάζεται, έτσι αρκετά ταλαντούχα παιδιά αναγκάζονται να σταματήσουν τον πρωταθλητισμό επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά έξοδα που απαιτούνται''.



Η Ραίσα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και θαυμασμό για τους αθλητές που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους. Η πορεία και η συμβολή της στην Ρυθμική είναι τεράστια, γεμάτη από διακρίσεις και βραβεία.

Διακρίσεις/Βραβεία/Συμμετοχές:

  • 3η Θέση στο Ισραήλ
  • 4η Θέση στους Κοινοπολιτιακούς Αγώνες Αυστραλίας
  • Πρωταθλήτρια Κύπρου
  • 3η Θέση στην Γυμνασιάδα
  • Συμμετοχή σε Διεθνής Αγώνες Εξωτερικού (Γαλλία,Ελλάδα,Ρωσσία,Ουκρανία)
  • Συμμετοχή στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Baku
  • Συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελλάδας.




Όνομα:
Ημερομηνία Γέννησης:
8 Δεκεμβρίου
Καλύτερη Στιγμή στην Καριέρα της:
Χειρότερη Στιγμή στην Καριέρα της:
Σοβαρός Τραυματισμός σε προπόνηση σε περίοδο προετοιμασίας
Γυμνάζεται:
2 ώρες καθημερινά
Πρότυπο Αθλήτριας:
Αγαπημένος Προορισμός:


Απολαύστε την στο βίντεο που ακολουθεί:

 
Μελβούρνη 2006