Σελίδες

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δικτυωθείτε και εξελιχθείτε...χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση!





ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι τα social media μπορούν να εκτοξεύσουν τη δημοτικότητα της επιχείρησης σου και ότι το facebook έχει 543,280 χιλιάδες χρήστες στην Κύπρο;






Τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξεις την επιχείρηση σου εύκολα, γρήγορα και αποδοτικά αξιοποιώντας τις δυνατότητες που σου προσφέρει το διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του έργου «Δικτυωθείτε και Εξελιχθείτε» που έχει ως στόχο την εξοικείωση στελεχών επιχειρήσεων με την ψηφιακή οικονομία και την εναρμόνιση τους με τις σύγχρονες τάσεις της αγοράς.



Το έργο αυτό προσφέρεται από το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου (ΚΕΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υλοποίηση του ξεκίνησε τον Γενάρη του 2011 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2013.
Μέχρι τότε 700 επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να επωφεληθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η διάρκεια κατάρτισης για κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση είναι πέντε ώρες και πραγματοποιείται σε δύο επισκέψεις από τον Σύμβουλο Υποστήριξης και Καθοδήγησης στο χώρο της επιχείρησης. 


Η κατάρτιση περιλαμβάνει αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης της επιχείρησης σε σχέση με τις πρακτικές του ηλεκτρονικού επιχειρείν που εφαρμόζει, καθώς και ετοιμασία σύντομου επιχειρηματικού σχεδίου για την περαιτέρω αξιοποίηση των διαδικτυακών δυνατοτήτων. Επιπλέον για βελτίωση της παραγωγικότητας και εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου γίνεται ενημέρωση για την διαδικασία του e-banking, την πληρωμή κοινωνικών ασφαλίσεων και την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου. 





Τέλος ο κάθε επιχειρηματίας θα δημιουργήσει το προφίλ της εταιρείας του στην Κυπριακή Πύλη Επιχειρήσεων (ΚΥΠΕΠ) στο διαδίκτυο μέσω της οποίας θα την προωθήσει, και θα κρατά ενήμερους τους πελάτες του για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.
Οι επιχειρηματίες που έλαβαν ήδη μέρος στο «Δικτυωθείτε και Εξελιχθείτε» σύμφωνα με το έντυπο αξιολόγησης που συμπλήρωσαν δηλώνουν ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα  και θα το πρότειναν ανεπιφύλακτα και σε άλλους


Η Μ.Χ ιδιοκτήτρια μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικών συσκευών δήλωσε:

« Μέσω του προγράμματος αυτού δίδεται μια πολύ καλή ευκαιρία όχι απλά να ενημερωθούμε για τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν τα social media και το διαδίκτυο αλλά να τα δοκιμάσουμε και στην πράξη. Εγώ ήδη ξεκίνησα τη δημιουργία σελίδας στο facebook για την εταιρεία μου.»

  

 Επίσης πρόσθεσε ότι « Όλοι οι επιχειρηματίες ακόμα και οι πιο ενημερωμένοι έχουν να κερδίσουν πολλά χωρίς να σπαταλήσουν ιδιαίτερο χρόνο αφού η ενημέρωση διαρκεί μόνο μερικές ώρες.»



Για περισσότερες πληροφορίες και για αίτηση συμμετοχής αποταθείτε στο : http://www.kepa.gov.cy/diktiothite